Followers

berhabuk......



Allah... lamanya tak berbloging...banyak menda nak cerita sebenarnya.. tapi jari jemari ni malas nak menaip.. almaklumlah, kekangan masa kononnya.. hehehe..

Alhamdulillah, rezeki Allah bagi dalam pelbagai cara. cuma kita jek yang tak perasan. kalau dulu aku selalu cemburu dengan seorang sahabat ni.. bukan cemburu ape, setiap kali dia hadapi masalah, tak lama kemudiannya tu mesti Allah bantu selesai kan.. aku ni.. aihh... xtaw la.. kenapa Allah tak bantu aku macam mana Allah bantu sahabat aku tu.. lepas aku habes belajar, aku terus menerus diduga Allah.. sehinggakan aku tertanya2 kat mana silap aku.. adakah Allah tidak mahu mendengar doa2 ku.. sampai ada tahap tu aku rasa putus asa...

aku cuba pujuk diri aku.. supaya jangan berputus asa dengan kasih sayang Allah... Akhirnya... aku faham ape yang Allah rancangkan untuk aku.. Allah masih sayangkan aku.. walaupun aku sering kali terlupa padaNya.. Satu demi satu perkara baik berlaku pada ku.. Alhamdulillah, kasih sayang Allah mendahului kemurkaanNya...

Allahu Rabbi....

::Pencari Redha Allah::

3 comments:

Ezuan Saad said...

Apabila Allah uji, itu juga rezeki.

Pernah suatu ketika aku rasa aku tak diuji oleh Allah dengan sebarang ujian.Tatkala itu aku rasa adakah Allah sudah tak SAYANG kat aku.Allahurabbi.menangis.. Bila aku muhasabah kembali,rupa2nya.. perasaan itu juga suatu ujian.

Hidup ini adalah ujian, bukan? Resultnya? Di akhirat nanti. Ganjaran (insyaallah) atau Azab (na'uzubillah). kat sini kita tak boleh 'repeat' paper macam ujian kat kampus :p

quote hari ini yang aku nak kongsi; Apabila Allah uji, itu juga rezeki.

Insyaallah, Tiqah kuat ;)
Semoga Allah redha
Assalamu'alaikum.

Ezuan Saad said...

:)

Nurul said...

awan.. thnx =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...