Followers

kepada suami tersayang

Entry  ni saya coretkan khas buat bakal2 suami saya... wahhh..macam banyak nye bakal2 tu..hahahah..
ehem3..

Assalamualaikum..
kehadapan, belakang, kira dan kanan bakal suami tersayang,
saya tahu, saya mungkin  akan berkahwin dengan lelaki yang tidak saya cintai, tapi percayalah saya akan mencintai lelaki yang saya kahwini.. sebagai seorang yang ramai  peminat (cewaahhh), jangan lah kamu merasa cemburu, kerana kasih dan sayang saya hanya untuk suami saya yang tercinta... fewwiiitt...

bakal suamiku yang tersayang,
saya tahu, saya bukanlah wanita yang solehah dan terbaik buat kamu. tapi saya sedang berusaha mempersiapkan diri menjadi isteri yang soleh dan ibu yang mithali buat kamu. saya harap kamu juga begitu. saya tidak menyuruh kamu menjadi seorang ustaz tapi cukuplah jika kamu mampu menjadi iman kepada saya dan anak2 nanti.. saya akan terima kekurangan dan kelebihan dirimu, dan saya harap kamu juga boleh menerimakku seadanya.

bakal suamiku,
saya akan cuba sedaya upaya menjadi penyejuk mata, penawar hatimu, menjadi isteri, sahabat dan membantu kamu d setiap permasalahan yang kamu hadapi... saya juga akan menghiburkan kamu di kala kamu kesunyian dan menghantarkan segenap kedamaian ke dalam hatimu, diharap kamu sudi berkongsi segalnya denganku...

bakal suami tersayang,
saya harap kamu sudi membantu saya dalam kerja2 di rumah.. terutamna sekali memasak.. sebab saya tak pandai sangat memasak, setakat yang simple2 boleh la... bantu mengemas rumah...moga kamu dapat meringankan tugas saya.. bantu membantu kan amalan mulia..heheheh..

sekiranya ada permasalahan antara kita, saya harap kita kan selesaikannya sendiri tanpa campur tangan orang lain.. kita duduk slow talk  gitu... jangan suka diamkan saja masalah.. berkongsi masalah boleh kurangkan beban di hati... sekian..

yang benar,

bakal isterimu,Ada waktunya, 
sepi menjadi lebih indah
kerana di saat itu kita ada ruang 
untuk mengingati dan merindui........

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...